Z jídla mizí bílý jed. Výrobci zkoušejí sladit jinak…

Odkazujeme na článek Z jídla mizí bílý jed. Výrobci zkoušejí sladit jinak, který vyšel 15.9.2020 na seznamzpravy.cz. Na snahu výrobců…

Prezentace pro učitele – Výuková sada pro detekci DNA vybraných druhů ryb PCR metodou – nové termíny

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. uvedl v lednu na trh zajímavou učební novinku pro studenty chemie a biologie zejména středních a…

Poradna o bezlepkových potravinách

15. Fórum celiaků Gluten Free Prague Expo 2020 má své náhradní datum a vy se jako obvykle můžete těšít na…

GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2020

 Zveme Vás na 15. Fórum celiaků, které se uskuteční v sobotu 5.9.2020 v areálu PVA Letňany. V příloze najdete program…

Bezlepková dieta, mýty a fakta / AKADEMICKÉ TÝDNY 2020

V rámci 30. ročníku AKADEMICKÝCH TÝDNŮ, které se uskuteční v termínu 25.7.-28.8..2020 ve Sněžném v Orlických horách se uskuteční i…

ŽITO a bezlepková dieta

Čas od času se vynoří otázka, zda je žitný chléb vhodný při bezlepkové dietě. Je všeobecně známo, že při bezlepkové…

Cukry v potravinách – důvod k obavám?

... aneb začínáme naživo. První akce po koronavirové pauze. Naše kolegyně dr. Zuzana Šmídová vystoupí zítra, tj. v úterý 9.6.2020…

Koronavir zastaví nanovlákno / VÚPP v časopise TÉMA č. 11/2020

V čísle 11/2020 ze dne 13. 3. 2020 časopisu Téma vyšel rozhovor s Ing. Milošem Beranem s názvem Koronavir zastaví nanovlákno. …

Prezentace výukové sady pro učitele ZRUŠENA – Výuková sada pro detekci DNA vybraných druhů ryb PCR metodou

Milí učitelé, vzhledem k nastalé situaci je nutné všechny prezentační akce zrušit a posunout na pozdější termín. V případě zájmu…

VARUJEME PŘED POTRAVINAMI S VYSOKÝM OBSAHEM PŘIDANÉHO CUKRU

Ukázalo se, že v jídle, které jíme skoro každý den je tolik cukru, že z něj včely dokázaly dokonce vyrobit…

PREZENTACE VÝUKOVÉ SADY PRO UČITELE

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. uvedl v lednu na trh zajímavou učební novinku pro studenty chemie a biologie zejména středních…

PITNÝ REŽIM – ZÁKLADEM JE VODA

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Ing. Jana Rysová, RNDr. Bc. Zuzana Šmídová, Ph. D.  Voda tvoří podle věku 45-70 %…