VÚPP pořádal konferenci Současné trendy ve speciální výživě

V rámci oslav 60. výročí založení Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. proběhla ve čtvrtek 19. dubna ve velkém sále Národního…

Mezinárodní konference o nanovědě a nanotechnologii

V japonské Osace se konala na konci března 20. Mezinárodní konference o nanovědě a nanotechnologii (ICNN 2018: 20th International Conference…

Jak využít pivovarské mláto v potravinářství

Není žádným tajemstvím, že mláto je odpadem při vaření piva. Vstupní surovinou je zrní ječmene, ze kterého se po naklíčení…

VÚPP zkoumá potraviny pomocí LC-MS/MS analýzy

Výzkumný ústav potravinářský, v.v.i. začal pro svou výzkumnou činnost v oblasti analýzy potravin využívat nový kapalinový chromatograf Agilent Infinity 1260…

12. ročník soutěže České Hlavičky

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR společně s neziskovou organizací Česká hlava Projekt, vyhlašuje již 12. ročník nejprestižnější soutěže pro…

Čeští vědci vyvinuli nový doplněk stravy z BIO zázvoru

Na českém trhu se nabízí nový doplněk stravy pod názvem Eligin. Jde o koncentrovanou formu kvalitního BIO zázvoru a vitamínu…

VÚPP má nový přístroj na měření vlastností mouky

Výzkumný ústav potravinářský, v.v.i má nový přístroj na měření vlastností mouky - Amylograf E firmy Brabender. Přístroj splňuje normu 126/1.…

Pražský voucher na inovační projekty

Na Velký pátek 30. 3. 2018 bude spuštěna 1. výzva pro podávání žádostí o podporu inovačních projektů v Praze, podávat…

Radioporadna na téma plísně v domácnosti

Ing. Lucie Dohnalová hovořila 13. března 2018 v radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové na téma plísně v domácnostech. Vysvětlovala posluchačům…

Ing. Lucie Dohnalová z VÚPP v pořadu Polopatě

Ing. Lucie Dohnalová byla hostem pořadu Polopatě, který měl premiéru v neděli 11. března 2018 na ČT1. Reportáž měla název…

Problémem transferu technologií je stále nízké povědomí

Jak funguje transfer poznatků a technologií na univerzitě? Redakce portálu Vědavýzkum.cz mluvila s Hanou Kosovou, ředitelkou Centra pro přenos poznatků…

Současné trendy ve speciální výživě

Výzkumný ústav potravinářský Praha v rámci oslav 60 let od svého založení připravuje konferenci SOUČASNÉ TRENDY VE SPECIÁLNÍ VÝŽIVĚ. Akce…