Koronavir zastaví nanovlákno / VÚPP v časopise TÉMA č. 11/2020

V čísle 11/2020 ze dne 13. 3. 2020 časopisu Téma vyšel rozhovor s Ing. Milošem Beranem s názvem Koronavir zastaví nanovlákno. …

Prezentace výukové sady pro učitele ZRUŠENA – Výuková sada pro detekci DNA vybraných druhů ryb PCR metodou

Milí učitelé, vzhledem k nastalé situaci je nutné všechny prezentační akce zrušit a posunout na pozdější termín. V případě zájmu…

VARUJEME PŘED POTRAVINAMI S VYSOKÝM OBSAHEM PŘIDANÉHO CUKRU

Ukázalo se, že v jídle, které jíme skoro každý den je tolik cukru, že z něj včely dokázaly dokonce vyrobit…

PREZENTACE VÝUKOVÉ SADY PRO UČITELE

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. uvedl v lednu na trh zajímavou učební novinku pro studenty chemie a biologie zejména středních…

PITNÝ REŽIM – ZÁKLADEM JE VODA

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Ing. Jana Rysová, RNDr. Bc. Zuzana Šmídová, Ph. D.  Voda tvoří podle věku 45-70 %…

„Fast food je vymyšlen tak, abychom ho chtěli pořád dokola,“ varuje Jan Tuna

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. v pořadu Českého rozhlasu Dvojka. Ing. Markéta Begany se spolu s Janem Tunou ve čtvrtek…

VÝUKOVÁ SADA PRO DETEKCI DNA VYBRANÝCH DRUHŮ RYB PCR METODOU

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. zahájil prodej výukové sady pro detekci DNA vybraných druhů ryb PCR metodou. Sada je určena…

CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA SÝRŮ A KONFERENCE MLÉKO A SÝRY

Akce se za Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. účastní vedoucí výzkumu Ing. Ivana Laknerová a Ing. Pavla Novotná. Ústav mléka,…

ZAHAJOVACÍ SETKÁNÍ ČLENŮ VÝZKUMNÉ INFRASTRUKTURY METROFOOD

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. zastupují v Lisabonu (Portugalsko) ředitel ústavu Ing. Marian Urban, Ph. D. a náměstek pro vědu…

Nový díl pořadu A DOST! z VÚPP tentokrát o soli

Sůl útočí. Pozor na to, v čem všem je skryta a co způsobuje V pořadu účinkuje Ing. Jana Rysová z…

Nový díl pořadu A DOST! z VÚPP s názvem Tajemství fast foodu

Tajemství fast foodu: Vzniká na něm závislost, funguje jako droga. V pořadu účinkuje Ing. Markéta Begany z Výzkumného ústavu potravinářského…

Aktuální díl pořadu A DOST! tentokrát o cukru

Nový díl pořadu A DOST! tentokrát o cukrech s RNDr. Bc Zuzanou Šmídovou, Ph. D. Jaké množství cukru najdete v…