Canihua – nová bezlepková plodina na českém trhu

RNDr. Zuzana Šmídová, Ph.D., členka bezlepkového týmu VÚPP, je autorkou přehledové práce o nové bezlepkové plodině, která nese název canihua.…

Projednání oponentury Periodické zprávy

Ve středu 17. ledna 2018 od 10 hodin proběhlo v budově Výzkumného ústavu potravinářského Praha projednání a oponentura Periodické zprávy…

Ing. Skřivan, CSc. spoluautor nového vydání skript Cereální chemie a technologie

Ing. Pavel Skřivan, CSc. je spoluautorem inovovaných a nově vydaných skript Cereální chemie a technologie: Zpracování obilovin - mlýnská a…

Enzymové preparáty – pravděpodobný zdravotní hazard pro celiaky

Ing. Jana Rysová a Ing. Dana Gabrovská, Ph. D. z Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. pro vás zpracovaly nejednoznačné téma…

VŠCHT – DOKTORSKÉ STUDIJNÍ PROGRAMY 2018/2019

Sdílíme nabídku doktorských studijních programů na fakultách VŠCHT a těšíme se na nové spolupracovníky:-) Bližší informace určitě najdete na http://www.vscht.cz Rektor…

INOVAČNÍ VOUCHERY – ÚSTECKÝ KRAJ

V sobotu 20.1. 2018 bude spuštěna výzva na Inovační vouchery v Ústeckém kraji. Firmy, které zde mají sídlo či provozovnu,…

INOVAČNÍ VOUCHERY – STŘEDOČESKÝ KRAJ

  Středočeské inovační vouchery jsou finančním nástrojem podporujícím spolupráci malých a středních podniků ze Středočeského kraje s vysokými školami či výzkumnými organizacemi.…

KAREL KÝHOS – CENA MINISTRA ZEMĚDĚLSTVÍ 2014

Rádi si s koncem roku připomínáme úspěchy našich kolegů. „Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a experimentálního vývoje…

Ing. Houška autorem významné publikace – High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Product

V minulých dnech vydalo prestižní světové odborné nakladatelství  CRC Press, Taylor & Francis Group novinku s názvem High Pressure Processing of…

OSLAVA VÁNOC VE VÚPP

V pátek 8.12.2017 oslavili zaměstnanci ústavu a naši hosté blížící se vánoční svátky. Akce se konala v jídelně ústavu s…

NÁVŠTĚVA Z MČ PRAHA 15

V úterý 12.12.2017 jsme ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha uvítali vzácnou návštěvu z Městská část Praha 15. Paní Pavlína Nejedlíková, pověřená…

Ing. Jitka Pinkrová, Ph.D. členkou redakční rady Czech Journal of Food Sciences

Od května tohoto roku je novou členkou redakční rady vědeckého časopisu Czech Journal of Food Sciences vedoucí oddělení chemie, biochemie…