
Noc vědců 2020 – přednášky VÚPP
Zveřejnil: Helena Kavanová v kategorii Aktuality
V rámci letošního online ročníku oblíbené akce Noc vědců 2020 připravil Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. pestrý program.
V pátek 27.11.2020 od 17.00 hodin začíná ZDE blok přednášek, workshopů, výstav, prohlídek a dalších akcí v oblasti zemědělských a potravinářských věd nejen z našeho ústavu.
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. připravil celkem 9 přednášek a jednu výstavu Potraviny jak je neznáte v rámci projektu METROFOOD-CZ.
Témata našich přednášek:
- Střevní mikrobiota / Mgr. Radko Pechar, Ph. D.
- Sledování obsahu lepku v potravinách na českém trhu a databáze “Potraviny bez lepku” / Ing. Jana Rysová
- Méně známé bezlepkové plodiny / RNDr., Bc. Zuzana Šmídová, Ph.D.
- Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství / Ing. Milan Houška, CSc.
- Luštěniny a jejich klíčení / Ing. Natálie Pečenková
- Fermentovaná zelenina / Ing. Eliška Kovaříková, Ph. D.
- Vývoj nutričně hodnotných potravin z konopného semene/ Ing. Miloš Beran
- Informace na obalech potravin – co nám vlastně říkají? / Ing. Marika Macháčková
- Alternativní výživové styly / Ing. Markéta Begany
Přejeme příjemný zážitek!
Štítky
Zanechat komentář