Noc vědců 2020 – přednášky VÚPP

V rámci letošního online ročníku oblíbené akce Noc vědců 2020 připravil Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. pestrý program.

V pátek 27.11.2020 od 17.00 hodin začíná ZDE blok přednášek, workshopů, výstav, prohlídek a dalších akcí v oblasti zemědělských a potravinářských věd nejen z našeho ústavu.

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. připravil celkem 9 přednášek a jednu výstavu Potraviny jak je neznáte v rámci projektu METROFOOD-CZ.

Témata našich přednášek:

  1. Střevní mikrobiota  / Mgr. Radko Pechar, Ph. D.
  2. Sledování obsahu lepku v potravinách na českém trhu a databáze “Potraviny bez lepku” / Ing. Jana Rysová
  3. Méně známé bezlepkové plodiny / RNDr., Bc. Zuzana Šmídová, Ph.D.
  4. Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství / Ing. Milan Houška, CSc.
  5. Luštěniny a jejich klíčení / Ing. Natálie Pečenková
  6. Fermentovaná zelenina / Ing. Eliška Kovaříková, Ph. D.
  7. Vývoj nutričně hodnotných potravin z konopného semene/ Ing. Miloš Beran
  8. Informace na obalech potravin – co nám vlastně říkají? / Ing. Marika Macháčková
  9. Alternativní výživové styly / Ing. Markéta Begany

Přejeme příjemný zážitek!

thumbnail of NV_LOGO_cmyk

 

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *