
Ing. Houška autorem významné publikace – High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Product
V minulých dnech vydalo prestižní světové odborné nakladatelství CRC Press, Taylor & Francis Group novinku s názvem High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Products autorů Milana Houšky a Filipa Vinagre Marques da Silva. Ing. Milan Houška, CSc. je dlouholetým zaměstnancem Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i., řešitelem mnoha i zahraničních projektů a autorem významného počtu patentů a užitných vzorů. Ing. Houška nyní zastává v našem ústavu funkci náměstka pro vědu a výzkum. Gratulujeme ing. Houškovi k významném publikačnímu počinu a přejeme mnoho dalších pracovních úspěchů.
Hlavním cílem této publikace je shrnout pokrok ve využití moderního vysokotlakého pasterizačního procesu (HPP), který má zachovat a stabilizovat produkty z ovoce a zeleniny. Technologie HPP souvisí s parametry kvality produktu, obsahem nutričních a zdravotně účinných složek a mikrobiální bezpečností a následnou trvanlivostí.
Zanechat komentář