Ing. Houška autorem významné publikace – High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Product

V minulých dnech vydalo prestižní světové odborné nakladatelství  CRC Press, Taylor & Francis Group novinku s názvem High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Products autorů Milana Houšky a Filipa Vinagre Marques da Silva. Ing. Milan Houška, CSc. je dlouholetým zaměstnancem Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i., řešitelem mnoha i zahraničních projektů a autorem významného počtu patentů a užitných vzorů. Ing. Houška nyní zastává v našem ústavu funkci náměstka pro vědu a výzkum. Gratulujeme ing. Houškovi k významném publikačnímu počinu a přejeme mnoho dalších pracovních úspěchů.

Hlavním cílem této publikace je shrnout pokrok ve využití moderního vysokotlakého pasterizačního procesu (HPP), který má zachovat a stabilizovat produkty z ovoce a zeleniny. Technologie HPP souvisí s parametry kvality produktu, obsahem nutričních a zdravotně účinných složek a mikrobiální bezpečností a následnou trvanlivostí.

https://www.crcpress.com/High-Pressure-Processing-of-Fruit-and-Vegetable-Products/Houska-Silva/p/book/9781498739023

 

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *