
Zástupci VÚPP se účastní konference o nových potravinách
Zveřejnil: Hana Vondráčková v kategorii Aktuality
Ve dnech 19.-20. června 2018 se koná mezinárodní konference o nových potravinách v Národní technické knihovně v Praze. Konference se účastní také zástupci VÚPP a kolegové z Centra transferu technologií.
Cílem konference organizované Ministerstvem zemědělství je předání nových informací, především v oblasti právních předpisů a sdílení zkušeností těch, kteří v oblasti nových potravin působí.
Témata, o kterých se bude hovořit:
-
- nové nařízení (EU) 2015/2283 o nových potravinách
- nové techniky v potravinářské výrobě (nové techniky šlechtění, klonování zvířat a další nové postupy)
- nové potraviny rostlinného a živočišného původu (včetně botanikálií či hmyzu)
- důležitost vědeckého hodnocení (možný negativní vliv některých látek – alergie, toxicita, bezpečný příjem pro děti, mládež a těhotné a kojící ženy, atd.)
- mezinárodní zkušenosti (Evropská komise, Evropský úřad pro bezpečnost potravin, Food Drink Europe, Food and Drug Administration)
Podrobný program je ke stažení zde.
Zdroj: www.bezpecnostpotravin.cz
Štítky
Zanechat komentář