
ODBORNÁ KONFERENCE SOUČASNÉ TRENDY VE SPECIÁLNÍ VÝŽIVĚ
Ve čtvrtek 24. října proběhla ve velkém sále Národního zemědělského muzea v Praze na Letné odborná konference s názvem Současné trendy ve speciální výživě. 2. ročník pořádal Spolek pro zdravou výživu, z.s., odborným garantem akce byl Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. (VÚPP). Na akci vystoupili přední odborníci z řad lékařů, výzkumných pracovníků a spolupracujících odborníků. Konference se zaměřila na témata související se speciální výživou např. při potravinových alergiích, intoleranci na laktózu, při bezlepkové dietě a dalších. Nad konferencí převzali záštitu ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc. a radní pro hl. m. Prahu Mgr. Milena Johnová.
Za Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. vystoupili Ing. Aleš Landfeld, náměstek pro vědu a výzkum, který představil činnost ústavu a vybrané projekty, kterými se v současné době zabýváme, RNDr. Bc. Zuzana Šmídová, která prezentovala téma cukrů v potravinách a Ing. Jana Rysová společně s dr. Šmídovou představily praktické aspekty bezlepkové výživy.
Děkujeme organizátorům ze Spolku pro zdravou výživu za bezchybnou organizaci akce, za zajímavé přednášející, zajímavá témata a neméně zajímavé diskuse a těšíme se na další ročník odborné konference o trendech ve speciální výživě, která je naplánována na 22.10.2020.
Abstrakty a vybrané přednášky najdete na www.potravinyprotebe.cz.
Tisková zpráva je přiložena zde: TZ_Současné trendy ve speciální výživě_24.10.2019
Další fotografie z konference najdete na našem Facebooku.
Zanechat komentář