
Noc vědců 2018
V pátek 5. října 2018 od 17 do 22 hodin se v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné konala NOC VĚDCŮ. Výzkumný ústav potravinářský Praha připravil pro návštěvníky poučnou expozici na téma Potraviny včera, dnes a zítra ve 3. patře muzea a dvě přednášky v Objevovně. U svého stanoviště tým z VÚPP ukazoval práci na laboratorních přístrojích (jako např. texturometr, viskoziometr a refraktometr). Dále si zájemci mohli otestovat své znalosti z poznávání živých bylinek, poučit se, kolik přidaného cukru obsahují některé populární výrobky, ochutnat ovocné pomazánky s obsahem bylin, vyzkoušet chuť zázvorových bonbonů, seznámit se s celou škálou cukrů a sladidel, které jsou dnes na trhu dostupné a zeptat se odborníků na vše, co je zajímalo z této tématiky.
Přednášky v Objevovně:
První přednášku s názvem Cukry v potravinách: máme se jich bát? přednesla RNDr. Zuzana Šmídová, Ph.D. Druhou přednášku Byliny v naší stravě poté přednesla Ing. Pavla Novotná.
Zanechat komentář