
Luštěniny ve školních jídelnách
V úterý 22. 5. 2018 se Ing. Pavla Novotná, Mgr. Helena Kavanová a Mgr. Hana Vondráčková z Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i účastnily konference Školní stravování 2018 od Společnosti pro výživu v Pardubicích. Na konferenci v rámci doprovodného programu měly kolegyně možnost představit výsledky projektu o naklíčených luštěninách. Tato prezentace podpořila i blok přednášek, které byly věnované a zaměřené právě na luštěniny a jejich roli ve výživě dětí. Pro účastníky byla připravena ukázka klíčení v automatickém klíčidle, ochutnávka výrobků z naklíčené cizrny a naklíčeného hrachu včetně možnosti získat recepty a edukační materiály. Kolegyně diskutovaly s účastníky konference o luštěninách a jejich benefitech i nástrahách při jejich klíčení. Dále byly představeny BIO potravinové doplňky Eligin a Smrkáček, na jejichž vývoji se VÚPP také podílel.
Více informací o konferenci je možné získat na webových stránkách Společnosti pro výživu.
Zanechat komentář