Konference Současné trendy ve speciální výživě 2021

Ve čtvrtek 30. září proběhla ve velkém sále Národního zemědělského muzea v Praze na Letné odborná konference s názvem Současné trendy ve speciální výživě.  3. ročník pořádal Spolek pro zdravou výživu, z.s., odborným garantem akce byl Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. (VÚPP). Na akci vystoupili přední odborníci z řad lékařů, výzkumných pracovníků a spolupracujících odborníků. Konference se zaměřila na problematiku střevního mikrobiomu a jeho vlivu na lidské zdraví. Nad konferencí převzali záštitu ministr zemědělství Ing. Miroslav Toman, CSc. a radní pro hl. m. Prahu Mgr. Milena Johnová.

Za Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. vystoupili ředitel Ing. Marian Urban, Mgr. Radko Pechar, Ph.D. s přednáškou na téma Zdraví prospěšné probiotické bakterie, RNDr. Mgr. Zuzana Šmídová, Ph.D. prezentovala téma Vláknina a její vliv na naše zdraví a Ing. Eliška Kováříková, Ph.D. přednesla příspěvek na téma Bakterie mléčného kvašení a potraviny.

Děkujeme organizátorům ze Spolku pro zdravou výživu, z.s. za výbornou organizaci akce, za zajímavé přednášející, poutavá témata a těšíme se na další ročník odborné konference o trendech ve speciální výživě.

Abstrakty přednášek, fotogalerii a vybrané přednášky najdete na www.potravinyprotebe.cz.

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *