Potravinářský úterek 25. 1. 2022

Dne 25. 1. 2022 proběhl v Klubu techniků na Novotného lávce “Potravinářský úterek”. Odpolednem provázel
Ing. Milan Houška, CSc. jako přednášející. V rámci akce byly prezentovány výsledky výzkumu vybraných projektů VÚPP:

– “České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace,”
– “Potraviny s vysokým obsahem sulforafanu,”
– “Potraviny bez konzervantů,”
– “Innovative down-scaled FOod processing in boX,”
– “Potenciál chmelových derivátů pro léčbu nozokomiálních infekcí.”

V rámci prezentace byly podávány ochutnávky bonbonů s přídavkem bylin a syrob Růžový květ. Syrob vznikl na základě projektu “Potraviny bez konzervantů” a je vyráběn firmou Kitl s r. o.

Celá akce proběhla v přátelském duchu. Jsme moc rádi, že jste si ji s námi užili a těšíme se na další podobné.

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *