NOC VĚDCŮ 2019

V pátek 27.9.2019 proběhl v Národním zemědělském muzeu v Praze již 13. ročník skvělé akce Noc Vědců 2019. Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. se zúčastnil již potřetí, tentokrát ve složení Aleš Landfeld, Radko Pechar, Jiří Trnka, Pavla Novotná a Helena Kavanová. Na stánku jsme prezentovali problematiku reformulací, snižování obsahu soli a cukru v potravinách, bezlepkovou dietu, národní infrastrukturu Metrofood, jak snížit plýtvání potravinami, dotace a další… Prezentace ústavu se účastnila i firma WORM-UP, se kterou jsme v minulosti spolupracovali na výběru vhodné technologie mletí. Firma se specializuje na potraviny z hmyzu a návštěvníci zde mohli ochutnat křupavé červíky se solí a česnekem nebo s chilli. Současně jsme pro návštěvníky připravili společně 2 přednášky, první o plýtvání potravinami a druhou o potravinách z hmyzu. Obě přednášky patřily k těm nejnavštěvovanějším. Bližší informace najde na www.nzm.cz

 

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *