„Fast food je vymyšlen tak, abychom ho chtěli pořád dokola,“ varuje Jan Tuna

Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. v pořadu Českého rozhlasu Dvojka. Ing. Markéta Begany se spolu s Janem Tunou ve čtvrtek 30.1.2020 představila v pořadu Dva na Dvojce – Spotřebitelská poradna v rámci rozhovoru na téma závislost na rychlém občerstvení. Rozhovor si můžete poslechnout ZDE.

Hamburgery, hranolky, smažená masíčka, colové nápoje a tak dále. Miliardy lidí po celém světě toto ne moc zdravé jídlo konzumují pomalu každý den. A vůbec netuší, že se vlastně nerozhodují sami za sebe. Ale že mix chutí je tak dokonale připraven, aby to chtěli stále a pořád. A znovu a znovu. Jako drogu. V čem je tajemství fast foodu a proč bychom měli být na pozoru?

Pořad moderovala Šárka Volemanová a Jiří Holoubek.

Pořad volně navazuje na úspěšný díl seriálu A DOST! televize Stream.cz  ze dne 9.12.2019 s názvem Tajemství fast foodu: Vzniká na něm závislost, funguje jako droga , který můžete shlédnout ZDE.

 

Zanechat komentář

Doplňte správnou číslici do následující rovnice: *